selective mutism · SM

Selektiv Mutisme – Foredrag!

0B1A624A-5DC5-47CD-838C-B8CE4A387FB5

På lørdag var det klart for fagdag for selektiv mutisme – og dagen jeg skulle ha foredrag! Foreningen for selektiv mutisme har vært helt fantastisk, de har virkelig stått på og fått til så mye. Ovenfor ser dere Anne og meg, en av de som driver foreninger og en helt utrolig dame som jeg kom i kontakt med etter å ha delt min egen historie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8E2156BB-F285-4ABA-9757-9D37EB967EC5

Jeg har ikke hatt en “presentasjon” siden skoletidene, og da var jeg aldri helt kvitt selektiv mutisme – så det var veldig spesielt for meg at det føltes så naturlig på lørdag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det som var helt utrolig for meg var åpenheten, alle historiene, kampene – og følelsen av at vi alle hadde noe til felles. Alle hadde kjent på fortvilelsen og utfordringene, men samtidig tror jeg mange fikk bekreftet hvor mye riktig de gjør. Hvor mye små skritt betyr. Hvor viktig det er at vi alle står sammen og jobber for mer kunnskap, mer støtte og mer håp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg tror alle gikk ut dørene litt lettere, sterkere og veldig klare for nye utfordringer. Det er så viktig å ikke føle seg alene, og til tross for at mamma måtte gjennom det, er det så fint at det finnes et slikt fellesskap nå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er også så utrolig for meg å tenke på hvor mye historien min har å si for så mange. Det tok en stund før jeg bestemte meg for å dele hva jeg har vært i gjennom, og alle følelsene og tankene som kom med det – men jeg er så glad for at jeg gjorde det. Det er så viktig for meg at dere som sliter vet at dere kan komme dere ut av det en dag. Uansett hvor langt nede dere føler dere, hvor umulig alt føles – dere kan ikke gi opp! Det skjer ikke på en dag, men det skjer gradvis – med både dårlige og gode dager, tøffe øyeblikk og vanskelige utfordringer.

En av de som driver foreningen sendte meg også noe veldig fint som jeg vil dele med dere; “Courage doesn’t mean you don’t get afraid. Courage means you don’t let fear stop you.”

Det kommer alltid til å være verdt det ❤

Foreningen vil veldig gjerne ha flere medlemmer – den er fortsatt ganske liten og trenger all støtte, så gjerne meld dere inn her!

// I think it’s important that I share this in English as well, as it’s something so important! The other day I told my story at an event for SM here in Oslo, amongst professionals, teachers, families… I’m just so happy that there’s amazing people working for this, so that we can all meet, share stories and bring hope to others. There’s so much knowledge still in need to get out there to everyone so people can understand, and so that teachers and professionals can give the right help.

I’m so incredibly grateful for all the nice words and messages, I never thought my story would have such a big impact –  I will keep sharing my story and I will always keep fighting for more awareness. 

I also got a very nice message that I wanted to share; “Courage doesn’t mean you don’t get afraid. Courage means you don’t let fear stop you.”

It will always be worth it ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s